GPS Inventarisatie
GPS Inventarisatie

Het opmeten van infrastructuur met GPS-coördinaten (bv. Lambert-coördinaten) zit in de lift. Er zijn heel wat plaatsgebonden objecten waaraan u geen identificatienummer kan bevestigen. Denk maar aan verkeersborden, straatkolken, riooldeksels ... GPS-coördinaten maken het mogelijk om een historiek op te bouwen van de geïnventariseerde objecten, zodat u terugkerende problemen kan vermijden. Ook kan u bijhouden wanneer werkzaamheden werden uitgevoerd, onderdelen vervangen... In het geval van de rioolkolken kan ook het type kolk, straat, calamiteiten ... meegegeven worden.

Cartografie
Cartografie

Na het inventariseren van calamiteiten, holle ruimten, het leidingstelsel ... combineren we deze elementen in een centrale databank. Op die manier kunnen we de gegevens eenvoudig up-to-date houden, zodat het overzicht behouden blijft en de investering niet verloren gaat. Idealiter is deze databank gekoppeld met het digitaal plan, zodat we ook een visuele voorstelling van de data kunnen weergeven. Disoma kan u van dienst zijn bij het aanpassen van bestaande plannen. Er kan gestart worden met door de klant aangeleverde plannen, waarbij de extra gegevens bijgetekend en genoteerd worden.

Online rioolbeheersysteem
Online rioolbeheersysteem

Disoma is verdeler van een online rioolbeheersysteem. Dit is een module die werd opgericht in samenwerking met Graphicomp Dit is een online rioolbeheersysteem waarin we al uw ondergrondse leidingen en rioleringsstelsels in kaart brengen. Planbib biedt de mogelijkheid om online gegevens bij te houden. Denk maar aan plannen, inspectieverslagen, facturen, bestelbonnen... die betrekking hebben tot uw ondergrondse leidingen en rioleringsstelsels. Alle gegevens zijn eenvoudig consulteerbaar via de webbrowser. Dit kan op ieder moment van de dag. Daarnaast zijn de gegevens beschikbaar in de cloud, waardoor u overal en via verschillende devices (tablet, smartphone...) kan inloggen.

Pipe tracking
Pipe tracking

Bij Disoma kan u ook terecht voor het traceren van uw leidingen, want weet u nog welke leidingen allemaal in de grond zitten en waar ze zich bevinden? Is het antwoord ja, dan is de kans groot dat naast u een up-to-date plan ligt waarop dit allemaal genoteerd staat. Er zijn echter heel wat redenen voor “onzichtbare” leidingen: grondwerken, aankoop van een bestaand gebouw, aanpassingen die niet geregistreerd werden. Disoma is in staat ondergrondse (bekende en onbekende) leidingen op te sporen middels een toestel dat de camera bovengronds volgt via ultrasone detectie

Uw leidingen volledig in kaart met Planbib.

Vraag nu uw offerte